3. Geleneksel Masa Tenisi Turnuvası

Geleneksel turnuvada gelenek bozulmadı

Ankara (Gazete Gazi) - 25.11.2016 - - Fırat Aydoğmuş

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde üçüncüsü düzenlenen Akademik ve İdari Personel Masa Tenisi Turnuvası'nda şampiyonlar değişmedi. Birinci, kadınlarda Bilge Metin, erkeklerde ise Yrd. Doç. Dr.Erol İlhan oldu.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Akademik ve İdari Personel Masa Tenisi Turnuvası’nda kadınlarda Bilge Metin, erkeklerde Yrd. Doç. Dr. Erol İlhan birinci oldu. Kadınlarda Arş. Gör. Ayşe Mirza ikinci, Arş. Gör. Büşra Anesa Sönmez üçüncü olurken, erkeklerde Sait Durmuşoğlu ikinciliği, Arş. Gör. Hayrullah Yanık ise üçüncülüğü elde etti.

Turnuvaya, 14’ü kadın, toplamda 40  sporcu katıldı. Oldukça çekişmeli maçlara sahne olan turnuvada Bilge Metin, ilk turda Prof. Dr. Tuğba Asrak Hasdemir’i, çeyrek finalde Arş. Gör. Kamile Elmasoğlu’nu, yarı finalde Arş. Gör. Büşra Sönmez’i aynı skorlarla 2-0, finalde de Arş. Gör. Ayşe Mirza’yı 3-0 yenerek turnuva tarihindeki üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.

Erkeklerde ise Yrd. Doç. Dr. Erol İlhan ilk turda, Arş. Gör. Kemal Sancar ve Arş. Gör. Burak Medin’i, çeyrek finalde Fatih Şahinoğlu’nu, yarı finalde Yaşar Açıkgöz’ü 2-0’lık setlerle mağlup ederek finale yükseldi. Karşılıklı setlerin alındığı ve beşinci sete uzayan final karşılaşmasını 3-2 kazanan Yrd. Doç. Dr. İlhan turnuvanın erkekler birincisi oldu. Turnuva’da Miktat Güler en iyi hakem, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin en centilmen sporcu seçildi.

Turnuva sonunda dereceye giren sporculara kupalarını Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Ulukan ve İletişim Fakültesi Fakülte Sekreteri Salih Kara verdi. İlhan, turnuva sonunda, “Sait Durmuşoğlu’nun finalde göstermiş olduğu performans takdiri hak ediyor, bir sonraki turnuvada şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum. Gerçekten finale yakışır zorlu bir maç oldu. Ayrıca turnuvanın organizasyonunda yoğun çaba harcayan Arş. Gör. Hayrullah Yanık’a tüm katılımcılar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Katılımcılar, organizasyonun fakülteye hareket getirdiğini ve turnuvanın devamını beklediklerini ifade ettiler.