Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin öğrenci topluluklarından biri olan Reklam Atölyesi aynı zamanda uygulama birimlerinden biridir ve iki temel amacı vardır.

Üyelerine reklam yazarlığı, reklam tasarımı (grafik), reklam fotoğrafçılığı, marka danışmanlığı, medya planlama-medya satın alma gibi alanlarda özel dersler veren ve bunları uygulamalı çalışmalarla pekiştiren Reklam Atölyesi’nin birinci amacı; öğrencilerinin bilgi birikimlerini ve deneyimlerini artırarak onları reklam sektörüne hazırlamaktır.

Bu noktada IAA Üniversiteler Arası Reklam Yarışması, Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması ve Genç Kırmızı gibi önemli yarışmaların hazırlık aşamaları, öğrencilerin uygulama yapabilmeleri için önemli fırsatlar yaratmaktadır.

Reklam Atölyesi’nin ikinci amacı ise gerek İletişim Fakültesi’nin gerekse Gazi Üniversitesi’nin diğer akademik ve idari birimlerinin gereksinim duyduğu afiş, broşür, davetiye, katalog, takvim, günlükçe gibi grafik tasarıma dayalı ürünlerin yanı sıra reklam ve tanıtım filmlerini hazırlamaktır.

Reklam Atölyesi’nin geçmiş dönemlerdeki en önemli üretimi üç yıl üst üste çıkartılan ve üniversiteler arasında ilk ve tek örnek olmasıyla dikkat çeken “Günlükçe”dir.

Her yıl gerçekleştirilen Mezuniyet Törenleri başta olmak üzere yıl boyu düzenlenen birçok etkinliğin afiş ve davetiye tasarımları Reklam Atölyesi’nin olağan işleri arasında yer alır.

Reklam filmleri, kısa filmler ve belgesel filmler de Reklam Atölyesi’nin kendi olanaklarıyla gerçekleştirdiği üretimler arasında önemli yer tutar. Bunların arasında 2008 ve 2009 yılları Mezuniyet filmleri, GÜ KSAM için hazırlanan “Türk Kadınları”, İletişim Fakültesi’nin 43 yıllık tarihini fotoğraflar ve belgelere dayanarak anlatan “Dünden Bugüne İletişim Fakültesi”ve üniversitemizin ilk rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Türker’in hayatını anlatan “Kaptanlıktan Hocalığa; Türker Hoca’nın Hikâyesi” adlı filmler dikkat çeker.

Reklam Atölyesi’nin etkinlikleri arasında söyleşiler, çeşitli sergiler, atölye çalışmaları ve geziler de yer alır. Bu etkinliklerden; “40 Yıl 40 Reklam” başlıklı reklam sergisi, “Uçarı Kısa Film Festivali”, “Reklam Oburları” gösterisi ile çeşitli üretimlerin de gerçekleştirildiği “Bergama’dan Efes’e Ege”, “Dağlık Frigya”, “Cappadocia”, “Kıbrıs Vadisi”, “Kızılcahamam-Soğuksu” gibi gezi ve kır yürüyüşleri önemlidir.

Reklam Atölyesi İletişim 216 22 00 /62540
Reklam Atölyesi Danışmanı Arş.Gör. Ömer Faruk ZARARSIZ

Reklam Atölyesi Başkanı Berkay KOCA
Reklam Atölyesi Yönetim Kurulu Üyeleri İlkay ÖZDEMİR, Şeyma ÖNER, Yusuf AKSAÇ, Gülten TEPE, Eda YARKIN